niedziela, 3 lutego 2019

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa
  • Łatwe

Składniki

  • woda
    1,5 l
  • Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
  • pieczarki
    40 dag
  • mąka pszenna
    3 dag
  • śmietana
    0,5 szklanek
  • starty ser żółty
    20 dag
  • masło
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
    1 szczypta

Przygotowanie

    •  
      Zupa pieczarkowa – krok 1
      Krok 1
      Umyj i oczyść pieczarki, pokrój w paski. Ugotuj w osolonej wodzie.
    •  
      Zupa pieczarkowa – krok 2
      Krok 2
      Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę, dodaj pieczarki. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj śmietanę i starty żółty ser.
    •  
      Zupa pieczarkowa – krok 3
      Krok 3
      Zupę pieczarkową Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do pieczarek.
    •  
      Zupa pieczarkowa – krok 4
      Krok 4
      Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem.
       
źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/zupa-pieczarkowa
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz