- 45 minut
- Łatwe
- 4 osoby
Składniki
- woda1,5 l
- Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
- pieczarki40 dag
- mąka pszenna3 dag
- śmietana0,5 szklanek
- starty ser żółty20 dag
- masło
- Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
- Krok 1Umyj i oczyść pieczarki, pokrój w paski. Ugotuj w osolonej wodzie.
- Krok 2Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę, dodaj pieczarki. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj śmietanę i starty żółty ser.
- Krok 3Zupę pieczarkową Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do pieczarek.
- Krok 4Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz