Przygotuj papryczki: habanero i zielone peperoni pozbaw pestek i drobno pokrój. Papryczki piri-piri pokrój na małe kawałki razem z pestkami. Cebulę pokrój w kostkę.
Rozgrzej 2 łyżki oliwy w garnku na średnim ogniu i wrzuć mięso doprawiając je solą. Dodaj papryki oraz cebulę. Smaż całość ok. 10 minut, mieszając. Wymieszaj kumin, pieprz, chilli, słodką paprykę.
Do usmażonego mięsa dodaj pomidory z puszki i mieszankę przypraw. Po chwili dodaj czerwoną fasolę (z płynem z puszki). Wlej bulion, wymieszaj całość i gotuj na małym ogniu bez przykrycia przez 60 minut, od czasu do czasu mieszając.
Gdy potrawa zgęstnieje, podawaj np. z tortillą lub nachosami.
Czytaj więcej na https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-pikantna-kolacja,nId,4348606,nPack,3#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
źródło: https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-pikantna-kolacja,nId,4348606,nPack,3
Rozgrzej 2 łyżki oliwy w garnku na średnim ogniu i wrzuć mięso doprawiając je solą. Dodaj papryki oraz cebulę. Smaż całość ok. 10 minut, mieszając. Wymieszaj kumin, pieprz, chilli, słodką paprykę.
Do usmażonego mięsa dodaj pomidory z puszki i mieszankę przypraw. Po chwili dodaj czerwoną fasolę (z płynem z puszki). Wlej bulion, wymieszaj całość i gotuj na małym ogniu bez przykrycia przez 60 minut, od czasu do czasu mieszając.
Gdy potrawa zgęstnieje, podawaj np. z tortillą lub nachosami.
Czytaj więcej na https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-pikantna-kolacja,nId,4348606,nPack,3#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
źródło: https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-pikantna-kolacja,nId,4348606,nPack,3
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz