środa, 4 marca 2020

Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej - VIDEO

 

Gołąbki z kapusty włoskiej


mięso mielone wieprzowo-wołowe
300 gramów
 
Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
2 sztuki
 
liście kapusty włoskiej
10 sztuk
 
woda
1 litr
 
koncentrat pomidorowy
4 łyżki
 
ugotowany biały ryż
5 łyżek
 
jajka
2 łyżki
 
cebula
2 sztuki
 
cukier
1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty sparz kilka minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Po wyjęciu wytnij grubsze nerwy lub rozbij lekko tłuczkiem.
Gołąbki z kapusty włoskiej - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę. Połowę podsmaż.
Gołąbki z kapusty włoskiej - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Do miski dodaj mięso, zeszkloną cebulę, jajka oraz ryż. Całość dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
Gołąbki z kapusty włoskiej - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Z farszu uformuj wałeczki, a następnie układaj na liściach kapusty. Liście kapusty zawiń.
Gołąbki z kapusty włoskiej - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Podsmaż pozostałą cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie wlej litr wrzącej wody i dodaj Kostkę do mięs pieczeniową Knorr, aby nadać daniu głębokiego smaku.
Gołąbki z kapusty włoskiej - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Na dnie drugiego garnka ułóż 2 liście kapusty, a na nich ułóż gołąbki. Całość zalej przygotowanym sosem i duś na wolnym ogniu przez ok. 45 min. Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami purée.
Gołąbki z kapusty włoskiej - VIDEO - Krok 6
 
źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/golabki-z-kapusty-wloskiej-video
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz