dorsz marynowany w maśle i czosnku z rozmarynem
Składniki:
- 1 filet z dorsza
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka rozmarynu/świeży będzie lepszy/ja dałam suszony
- 1 łyżka masła
- sól,pieprz
- masło klarowane do smażenia
Przygotowanie:
Smażymy na gorącym maśle z obu stron po 3 minuty..
Podajemy z sosem jogurtowym/przepis podany oddzielnie /frytkami i surówką..
Zapewniam „niebo w gębie ”
Produkty:
1 jogurt naturalny
2 łyżki świeżego drobno skrojonego koperku
2 łyżki szczypiorku
sól.pieprz
Wykonanie:
Do pojemnika dajemy jogurt.koperek ,szczypiorek dokładnie mieszamy..
Podajemy do ryb..
źródło: http://smaker.pl/przepis-dorsz-marynowany-w-masle-i-czosnku-z-rozmarynem,112687.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz