czwartek, 21 maja 2015

Parowany łosoś marynowany w białym winie - Przepis - Smaker.pl





Składniki

  • filet z łososia
  • 1 szklanka białego wina
  • mały pęczek koperku
  • masło
  • sól morska
  • pieprz czarny (świeżo mielony)
  • pieprz czarny świeżo mielony 

Przygotowanie


  1. Łososia pozbawiamy skóry, myjemy, osuszamy i dzielimy na filety.

    Filety zalewamy białym winem i odstawiamy je na około 1 godzinę. Po tym czasie każdy filet oprószamy solą morską, świeżo zmielonym pieprzem i posiekanym świeżym koperkiem.

    Tak przygotowane filety przekładamy na folię aluminiową, na której układamy plaster masła i zawijamy papiloty.

    Papiloty układamy na sitku w garnku z gotującą się wodą lub specjalnie przeznaczonym do tego naczyniu i parujemy około 12 do 15 minut.

    Gotową rybę podajemy z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.


źródło:http://smaker.pl/przepis-parowany-losos-marynowany-w-bialym-winie,112677.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz