Składniki
- Opakowanie ciasta francuskiego
- 3 cebule
- 5 białych kiełbas
- 1 jajko do smarowania
- olej do smażenia
- 1/2 szklanki piwa (nie musi być), jednak polecam.
- majeranek 1 łyżka, świeży rozmaryn
- pieprz czosnkowy i czarny po 1/3 łyżeczki, papryka czerwona słodka 1 łyżeczka
- koperek suszony i duża łyżka, sól do smaku
Przygotowanie
Kiełbaski obrać z błonki, pokroić w półksiężyce. Cebule również obrać i pokroić w piórka.
Kiełbaski smażymy z cebulą na oleju. Dodajemy wszystkie przyprawy.
Smażymy do miękkości, następnie odstawiamy aby ostygło.
Ciasto francuskie kroimy wzdłuż. Jedną część nacinamy. Brzegi jednego nie pociętego kawałka, smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Nakładamy farsz i przykrywamy pociętym kawałkiem ciasta.
Wierzch smarujemy jajkiem.
Pieczemy ok. 20 minut w 180*C
Kiełbaski smażymy z cebulą na oleju. Dodajemy wszystkie przyprawy.
Smażymy do miękkości, następnie odstawiamy aby ostygło.
Ciasto francuskie kroimy wzdłuż. Jedną część nacinamy. Brzegi jednego nie pociętego kawałka, smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Nakładamy farsz i przykrywamy pociętym kawałkiem ciasta.
Wierzch smarujemy jajkiem.
Pieczemy ok. 20 minut w 180*C
źródło: https://smaker.pl/przepis-francuska-strucla-z-biala-kielbasa,159369,ciacho50.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz