Składniki
- 2 woreczki ryżu - najlepiej brązowy lub paraboiled
- 1 większy zielony ogórek
- papryka - czerwona lub żółta
- 1 puszka kukurydzy, 2-3 ogórki kiszone
- tuńczyk w puszce - w oleju lub wodzie
- pęczek zielonej pietruszki
- sól, pieprz, majonez, jogurt naturalny
Przygotowanie
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ogórki kroimy w kosteczkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kosteczkę, Pietruszkę siekamy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy, dodajemy majonez i jogurt, mieszamy. (Jogurt można pominąć i dodać tylko majonez)
źródło: https://smaker.pl/przepis-salatka-wielkanocna-z-ryzem-i-tunczykiem,159483,tasty-and-fit.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz