wtorek, 6 marca 2018

Wiosenna sałatka z blanszowanymi pieczarkami

Wiosenna sałatka z blanszowanymi pieczarkami

Składniki

  • 50 dkg pieczarek
  • mała puszka kukurydzy (170 g)
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
 

Przygotowanie

 
Pieczarki obrać, pokroić na plastry. Wrzucić na osoloną, wrzącą wodę. Blanszować 5 minut. Następnie odcedzić je i przestudzić. Jajka obrać, pokroić na sitku do sałatki jarzynowej. Kukurydzę odsączyć, a szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez i musztardę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
 
źródło: https://smaker.pl/przepis-wiosenna-salatka-z-blanszowanymi-pieczarkami,151893,zmaminegozeszytu.html
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz