Składniki
- 50 dkg pieczarek
- mała puszka kukurydzy (170 g)
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
Pieczarki obrać, pokroić na plastry. Wrzucić na osoloną, wrzącą wodę. Blanszować 5 minut. Następnie odcedzić je i przestudzić. Jajka obrać, pokroić na sitku do sałatki jarzynowej. Kukurydzę odsączyć, a szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez i musztardę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
źródło: https://smaker.pl/przepis-wiosenna-salatka-z-blanszowanymi-pieczarkami,151893,zmaminegozeszytu.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz