Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka (ok. 40 dag)
- 2 łyżki majonezu
- 3 dag żółtego sera
- 2 jajka
- 2 łyżki zielonej pietruszki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki Vegety
- 1/2 łyżeczki majeranku
- sól
- pieprz
Filety z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zieloną pietruszkę drobno pokroić.
Do miski przełożyć filet z kurczaka, żółty ser, zieloną pietruszkę i dodać pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na 24 godziny.
Na drugi dzień farsz nabierać łyżką i kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć kotleciki z dwóch stron.
Podawać z ziemniakami lub ryżem i dowolną surówką.
Składniki wystarczą na około 8 kotlecików.
źródło: https://www.smaczny.pl/przepis,kotleciki_z_filetu_kurczaka_i_majonezu
Na drugi dzień farsz nabierać łyżką i kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć kotleciki z dwóch stron.
Podawać z ziemniakami lub ryżem i dowolną surówką.
Składniki wystarczą na około 8 kotlecików.
źródło: https://www.smaczny.pl/przepis,kotleciki_z_filetu_kurczaka_i_majonezu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz