Składniki
- 1 szt.
- 1 opak.
- 0,5 szklanek
- 0,5 szklanek
- 1 szt.
- 1 szt.
- 1 szt.
- świeża kolendra1 pęczek
- tortilla pszenna4 szt.
- 100 g
- olej50 ml
- woda300 ml
Przygotowanie
- Krok 1Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa podsmaż na patelni, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż ok. 4 minut.
- Krok 2Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.
- Krok 3Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.
- Krok 4Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz, posyp starym serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.
- Krok 5Gotowe burrito podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz