niedziela, 9 września 2018

Kulebiak z kapustą kiszoną

Znalezione obrazy dla zapytania Kulebiak z kapustÄ… kiszonÄ…

Składniki
 
ciasto francuskie 30 dekagramów
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr 2 sztuki
kapusta kiszona 0.5 kilogramów
grzyby suszone  5 dekagramów
cebula 2 sztuki
Liść laurowy z Turcji Knorr 2 sztuki
Goździki z Indonezji Knorr 2 sztuki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr 4 sztuki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr 2 szczypty
skórka starta z cytryny
jajka 3 sztuki
orzechy włoskie 100 gramów
olej 2 łyżki
jałowiec 1 łyżeczka

Przygotowanie
  •  
    Kulebiak z kapustą kiszoną – krok 1
    Krok 1
    Namoczone poprzedniego dnia grzyby ugotuj, a następnie odcedź i pokrój w paski, wywar zachowaj.
  •  
    Kulebiak z kapustą kiszoną – krok 2
    Krok 2
    Kapustę zalej wywarem grzybowym, dodaj listki laurowe, ziele angielskie, pieprz, goździki i skórkę z cytryny.
  •  
    Kulebiak z kapustą kiszoną – krok 3
    Krok 3
    Dodaj Bulion grzybowy Knorr. Gotuj ½ godziny.
  •  
    Kulebiak z kapustą kiszoną – krok 4
    Krok 4
    Posiekane cebule zeszklij na oleju, dodaj grzyby, smaż 2 minuty, dopraw. 2 jajka ugotuj na twardo i po schłodzeniu drobno pokrój. Orzechy posiekaj.
  •  
    Kulebiak z kapustą kiszoną – krok 5
    Krok 5
    Kapustę zdejmij z ognia, dodaj cebulę z grzybami, jajka i orzechy. Dopraw jałowcem.
  •  
    Kulebiak z kapustą kiszoną – krok 6
    Krok 6
    Rozwałkuj ciasto, nałóż farsz. Złóż na pół i zlep brzegi. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz ½ godziny w temperaturze 200 stopni.
źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/kulebiak-z-kapusta-kiszona

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz