Składniki
ciasto francuskie 30 dekagramów
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr 2 sztuki
kapusta kiszona 0.5 kilogramów
grzyby suszone 5 dekagramów
cebula 2 sztuki
Liść laurowy z Turcji Knorr 2 sztuki
Goździki z Indonezji Knorr 2 sztuki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr 4 sztuki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr 2 szczypty
skórka starta z cytryny
jajka 3 sztuki
orzechy włoskie 100 gramów
olej 2 łyżki
jałowiec 1 łyżeczka
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr 2 sztuki
kapusta kiszona 0.5 kilogramów
grzyby suszone 5 dekagramów
cebula 2 sztuki
Liść laurowy z Turcji Knorr 2 sztuki
Goździki z Indonezji Knorr 2 sztuki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr 4 sztuki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr 2 szczypty
skórka starta z cytryny
jajka 3 sztuki
orzechy włoskie 100 gramów
olej 2 łyżki
jałowiec 1 łyżeczka
Przygotowanie
- Krok 1Namoczone poprzedniego dnia grzyby ugotuj, a następnie odcedź i pokrój w paski, wywar zachowaj.
- Krok 2Kapustę zalej wywarem grzybowym, dodaj listki laurowe, ziele angielskie, pieprz, goździki i skórkę z cytryny.
- Krok 3Dodaj Bulion grzybowy Knorr. Gotuj ½ godziny.
- Krok 4Posiekane cebule zeszklij na oleju, dodaj grzyby, smaż 2 minuty, dopraw. 2 jajka ugotuj na twardo i po schłodzeniu drobno pokrój. Orzechy posiekaj.
- Krok 5Kapustę zdejmij z ognia, dodaj cebulę z grzybami, jajka i orzechy. Dopraw jałowcem.
- Krok 6Rozwałkuj ciasto, nałóż farsz. Złóż na pół i zlep brzegi. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz ½ godziny w temperaturze 200 stopni.
źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/kulebiak-z-kapusta-kiszona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz