czwartek, 5 lipca 2018

JABŁKA W CIEŚCIE

Jabłka w cieście /123RF/PICSEL

Składniki

  • pół szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki bezglutenowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jabłko
  • cynamon
  • 1-2 łyżki mleka
  • szczypta bezglutenowego proszku do pieczenia
  • olej
Sposób przygotowania:

Jajko, mąki, cukier, mleko i proszek do pieczenia zmiksować na luźne ciasto. Wszystkie składnikiwymieszać na luźne ciasto. Jabłko obrać, pokroić na plasterki, oprószyć cynamonem. Każdy plasterek jabłka maczać w cieście. Rozgrzać olej na patelni, układać na rozgrzanym oleju i smażyć na rumiano z obu stron. Można posypać cukrem lub cukrem pudrem, albo polać sosem waniliowym. 

źródło: https://mamdziecko.interia.pl/kuchnia/news-jablka-w-ciescie,nId,2601678#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz