1. Formę (śr. 26 cm) posmaruj tłuszczem, oprósz mąką.
2. Tabliczki czekolady połam na kawałeczki. Potem stop i przestudź.2 Owoce umyj. Porzeczki oderwij od gałązek, wiśnie - wydryluj. Masłoutrzyj z cukrem i jajkami. Domieszaj czekoladę oraz rum.
3. Do masy czekoladowej dodaj mąkę, proszek, kakao i mielone migdały. Wrzuć wiśnie oraz porzeczki. Dobrze wymieszaj.
4. Ciasto nałóż do formy. Piecz godzinę w 180 st. Resztę czekolady stop. Polej nią ciasto. Udekoruj np. owocami i wiórkami czekolady.
źródło: https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-murzynek-z-wisniami,nId,2600438#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz