Składniki
- 8 pieczarek portobello
- 500 g mięsa mielonego
- 100 g tartej mozzarelli
- 50 g tartego sera cheddar
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 papryka czerwona
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra olej
Przygotowanie
Pieczarki portobello myjemy, obieramy, odcinamy nóżki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy, nakładamy dużą ilość farszu, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Po tym czasie włączamy termoobieg, zdejmujemy folię, pieczarki posypujemy serem cheddar i zapiekamy jeszcze przez 10-15 minut.
źródło: https://smaker.pl/przepis-faszerowane-pieczarki-portobello-lub-zwykle-pieczone,123168,szefowa-kuchni.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz