wtorek, 18 lipca 2017

Faszerowane pieczarki portobello (lub zwykłe) - pieczone

Faszerowane pieczarki portobello (lub zwykłe) - pieczone

Składniki

  • 8 pieczarek portobello
  • 500 g  mięsa mielonego
  • 100 g tartej mozzarelli
  • 50 g tartego sera cheddar
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra olej

Przygotowanie

Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone obsypane solą i przyprawami. Studzimy, mieszamy z posiekaną natką pietruszki, jajkiem i mozzarellą. 
Pieczarki portobello myjemy, obieramy, odcinamy nóżki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy, nakładamy dużą ilość farszu, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Po tym czasie włączamy termoobieg, zdejmujemy folię, pieczarki posypujemy serem cheddar i zapiekamy jeszcze przez 10-15 minut.
źródło: https://smaker.pl/przepis-faszerowane-pieczarki-portobello-lub-zwykle-pieczone,123168,szefowa-kuchni.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz