Składniki
- 1/2 główki kapusty lub 1 mała
- 500 g mięsa mielonego
- 1/2 szklanki surowego ryżu
- 1 cebula
- 500 g passaty pomidorowej (przecier w kartoniku/butelce) + 1/2 szklanki wody
- sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
Przygotowanie
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone wraz z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Dodajemy surowy ryż, mieszamy. Całość wykładamy na kapustę do naczynia żaroodpornego.
Passatę mieszamy z wodą, doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie szczelnie owijamy folią aluminiową.
Całość pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Mieszamy przed podaniem
źródło: https://smaker.pl/przepis-zapiekanka-golabkowa,152017,szefowa-kuchni.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz