Składniki
- ciasta francuskie 2 opakowania
- paczka świeżych szparagów
- opakowanie szynki z indyka
- opakowanie sera żółtego
- 200 ml przecieru pomidorowego
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1/3 szklanki białego wina półsłodkiego
- łyżeczka masła
- ząbek czosnku
- Sól
- Pieprz cytrynowy
- kilka listków świeżej Bazyli
- ewentualnie szczypta cukru
Przygotowanie
Ze szparagów odcinam zdrętwiałą cześć - wystarczy zgiąć je delikatnie i zdrętwiała końcówka powinna sama się ułamać. Następnie zalewam je wrzątkiem dosłownie na 5-10 sekund, aby dokładnie się umyły.
3) Ciasto francuskie kroje w kwadraty. Smaruje je cieńką warstwą sosu i na każdym kwadracie układam kawałek żółtego sera, szynki i na to po 1-2 szparagi. Całość zawijamy po skosie mocno sklejając żeby się nie rozpadł w trakcie pieczenia.
źródło: https://smaker.pl/przepis-szparagi-w-ciescie-francuskim-i-sosem-pomidorowym,162025,ewkje.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz