Ten przepis musicie koniecznie wypróbować! To całkowita nowość i gdy podacie je gościom lub rodzinie, na pewno wzbudzicie ogromne zaciekawienie! Przygotowanie jest bardzo proste, a świeżo z patelni, jeszcze ciepłe, rozpływają się w ustach! W połączeniu z sosem truskawkowym zrobią furorę na Twoim przyjęciu!
Składniki:
Przygotowanie:
1.Dwa jajka rozkłócić widelcem.
2. W mące zrobić dołek, dodać szczyptę soli oraz łyżkę cukru, wymieszać. Dodać jajka i mieszać widelcem.
3. Gdy powstaną grudki, dodać wodę i zagniatać, aż w misce nie będzie mąki.
4. Zagniatać ciasto przez 10 minut (w razie potrzeby podsypać mąką), a następnie owinąć folią i zostawić na 30 minut.
5.Truskawki posypać 3 łyżkami cukru i zagotować w rondelku. Gotować aż zgęstnieją, odstawić.
6.Biały ser połączyć ze śmietanką oraz cukrem.
7.Po 30 minutach, odwinąć ciasto z foli, przekroić na pół i każdą część cienko rozwałkować w kształt kwadratu.
8.Każdy kwadrat podzielić na 4 mniejsze kwadraty.
9.Każdy kwadrat obrócić tak, aby przypominał romb, na środku ułożyć 2 łyżki sera i zwinąć, jak w filmiku.
10. Smażyć na rozgrzanym na średnim ogniu oleju na złoty kolor.
źródło: http://www.przygarach.pl/smazone-serniczki/?fbclid=IwAR0LMvg35OFtkj6yW74B6Uq9uePvf1s_XuC7VhAmC22_uBjWzAJW7QvWfAI
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki bardzo zimnej wody
- 2 jajka
- 4 łyżki cukru
- 200 g mrożonych truskawek
- 200 g sera białego
- 100 ml śmietanki kremówki
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1.Dwa jajka rozkłócić widelcem.2. W mące zrobić dołek, dodać szczyptę soli oraz łyżkę cukru, wymieszać. Dodać jajka i mieszać widelcem.
3. Gdy powstaną grudki, dodać wodę i zagniatać, aż w misce nie będzie mąki.
4. Zagniatać ciasto przez 10 minut (w razie potrzeby podsypać mąką), a następnie owinąć folią i zostawić na 30 minut.
5.Truskawki posypać 3 łyżkami cukru i zagotować w rondelku. Gotować aż zgęstnieją, odstawić.
6.Biały ser połączyć ze śmietanką oraz cukrem.
7.Po 30 minutach, odwinąć ciasto z foli, przekroić na pół i każdą część cienko rozwałkować w kształt kwadratu.
8.Każdy kwadrat podzielić na 4 mniejsze kwadraty.
9.Każdy kwadrat obrócić tak, aby przypominał romb, na środku ułożyć 2 łyżki sera i zwinąć, jak w filmiku.
10. Smażyć na rozgrzanym na średnim ogniu oleju na złoty kolor.
Gotowe serniczki najlepiej smakują na ciepło, prosto z patelni, szczególnie oprószone cukrem pudrem.
źródło: http://www.przygarach.pl/smazone-serniczki/?fbclid=IwAR0LMvg35OFtkj6yW74B6Uq9uePvf1s_XuC7VhAmC22_uBjWzAJW7QvWfAI
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz