wtorek, 3 lipca 2012

Sałatka z arbuzem i serem fetas


PRZYGOTOWANIE: 30 MINUT
Składniki:

  • Ok. 1 kg arbuza, 
  • Opakowanie sera feta, 
  • 3 łyżki posiekanej świeżej mięty, 
  • 5 łyżek soku z cytryny, 
  • 2 łyżki płynnego miodu, 
  • świeżo zmielony czarny pieprz.


Przepis:

Umyj arbuza, oczyść z pestek i pokrój w kostkę tak, jak odsączony ser feta. Do miski wsyp oba tak przygotowane składniki. Nie mieszaj. Świeże listki mięty umyj, osusz i drobno posiekaj. Posiekaną miętę rozsyp na arbuza z fetą. Sok cytrynowy wymieszaj z miodem i polej nim sałatkę. Całość oprósz pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz