Składniki:
- 12 jaj przepiórczych
- 375 g pomidorków koktajlowych
- po 1 żółtej i czerwonej papryce
- 200 g rukoli
- 4 łyżki octu winnego
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- pół łyżeczki cukru
- 30 g kaparów
- 200 g chleba wiejskiego
- 2 łyżki masła lub margaryny
Przygotowanie:
Jajka gotować 4 minuty, przelać zimną wodą, obrać, poprzekrawać. Papryki wypestkować, pokroić na kawałki. Rukolę bardzo grubo pokroić. Octy wymieszać z olejem, doprawić solą, pieprzem, cukrem, dodać kapary. Składniki sałatki polać sosem, wymieszać odstawić na pół godziny. Chleb pokroić na wygodne do jedzenia kawałki i zrumienić je na maśle na złoty kolor, dodać do sałatki.
źródło: http://kobieta.interia.pl/kuchnia/kuchnie-swiata/news-najlepsze-przepisy-ze-slonecznej-toskanii,nId,623136,nPack,5
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz