sobota, 6 czerwca 2015

Śledzie po wileńsku - Przepis - Smaker.pl





Śledzie po wileńsku - Przepis - Smaker.pl







Sałatki

Składniki: 

  • pół kg płatów śledziowych
  • 4 średnie cebule
  • olej
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • Przyprawy: 5 goździków
  • 2 ziarna pieprzu
  • kawałek gałki muszkatołowej
  • 5 listków laurowych
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki imbiru
  • 2 łyzeczki cukru pudru
3-4 os.> 60 minłatweprzystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy dokładnie zmiksowałem. Cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat pomidorowy i przestudziłem. Śledzie ułożyłem na półmisku, posypałem przyprawami. Zostawiłem na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia płaty śledzia pokroiłem na kawałki. Ułożyłem w dwóch warstwach, przykryłem gruba warstwą cebuli z koncentratem. Udekorowałem natką pietruszki.




źródło:  http://smaker.pl/przepis-sledzie-po-wilensku,112916.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz