niedziela, 25 listopada 2018

Mój obiadek w niedzielę 25.XI.2018

Dzisiaj na obiad była ćwiartka kurczaka, medaliony z indyka. Które wcześniej zmacerowałem ziołami z olejem. 
Zioła to:

  • szczypta ziół prowansalskich (moje ulubione)
  • szczypta natki pietruszki
  • szczypta curry
  • parę kropel sosu sojowego
  • szczyptę pieprzu cytrynowego, ziołowego i cayenne
  • oczywiście olej rzepakowy

Wymieszałem to dobrze i nasmarowałem mięso. Następnie odstawiłem do lodówki na 1,5 godziny. 

Potem duszenie w zepterze , następnie dodałem jabłko i gruszkę. Dusiłem razem. 
Podałem mięso z ziemniakami, jabłkiem, gruszką i kapustą kiszoną własnej roboty.


 Do popicia było piwo z małego browaru.


Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz