poniedziałek, 5 listopada 2018

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi

Składniki

  • biała ryba
    150 g
  • Francuska zupa cebulowa Knorr
    1 opak.
  • 1 szt.
  • tarta bułka
    1 łyżka
  • mąka
    1 łyżka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
    1 szczypta
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr
    0,5 łyżek
  • Tymianek z Polski Knorr
    0,5 łyżek
  • śmietana 18%
    2 łyżki
  • świeży lub suszony szczypiorek
  • sól do smaku
    1 szczypta

Przygotowanie


  •  
    Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi – krok 1
    Krok 1
    Zmiksuj mięso z ryby. Dodaj jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i odrobiną soli.
  •  
    Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi – krok 2
    Krok 2
    Z powstałej masy uformuj pulpeciki i obtocz je w mące.
  •  
    Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi – krok 3
    Krok 3
    Zagotuj wodę. Dodaj zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj przez 10 minut.
  •  
    Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi – krok 4
    Krok 4
    Do wrzącej zupy delikatnie wkładaj pulpeciki i gotuj przez kolejne 5 minut.
  •  
    Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi – krok 5
    Krok 5
    Przed podaniem udekoruj zupę tymiankiem, szczypiorkiem oraz kleksem śmietany.
     
źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/zupa-cebulowa-z-pulpecikami-rybnymi?menu-of-the-day=2018-11-04,soup&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2018-11-04&utm_content=soup

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz