Składniki
- biała ryba150 g
- Francuska zupa cebulowa Knorr1 opak.
- 1 szt.
- tarta bułka1 łyżka
- mąka1 łyżka
- Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
- Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr0,5 łyżek
- Tymianek z Polski Knorr0,5 łyżek
- śmietana 18%2 łyżki
- świeży lub suszony szczypiorek
- sól do smaku1 szczypta
Przygotowanie
- Krok 1Zmiksuj mięso z ryby. Dodaj jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i odrobiną soli.
- Krok 2Z powstałej masy uformuj pulpeciki i obtocz je w mące.
- Krok 3Zagotuj wodę. Dodaj zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj przez 10 minut.
- Krok 4Do wrzącej zupy delikatnie wkładaj pulpeciki i gotuj przez kolejne 5 minut.
- Krok 5Przed podaniem udekoruj zupę tymiankiem, szczypiorkiem oraz kleksem śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz