środa, 7 listopada 2018

Klasyczny kotlet schabowy z kapustą

Klasyczny kotlet schabowy z kapustÄ…

Składniki

  • kotlety schabowe
    4 szt.
  • Przyprawa do mięs Knorr
    2 łyżki
  • Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
    2 łyżki
  • mąka
    2 łyżki
  • jajko
    1 szt.
  • bułka tarta
    8 łyżek
  • młoda kapusta
    0,5 szt.
  • masło lub margaryna
    2 łyżki
  • olej do smażenia

Przygotowanie

    •  
      Klasyczny kotlet schabowy z kapustą   – krok 1
      Krok 1
      Mięso na kotlety schabowe rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą Knorr.
    •  
      Klasyczny kotlet schabowy z kapustą   – krok 2
      Krok 2
      Następnie panieruj klasycznie –obtocz mięso w mące, następnie zanurz w jajku, a na końcu w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety odłóż na deskę.
    •  
      Klasyczny kotlet schabowy z kapustą   – krok 3
      Krok 3
      Kapustę pokrój w kostkę o boku 1 cm i sparz gorącą wodą. W szerokim garnku rozpuść margarynę i smaż kapustę kilka minut. Następnie wlej szklankę wody i duś przez chwilę. W razie konieczności wlej drugą szklankę wody.
    •  
      Klasyczny kotlet schabowy z kapustą   – krok 4
      Krok 4
      Gdy kapusta zrobi się miękka, dodaj Naturalnie Smaczne Chłopski Garnek Knorr, dokładnie wymieszaj i duś całość, aż zgęstnieje.
    •  
      Klasyczny kotlet schabowy z kapustą   – krok 5
      Krok 5
      Usmaż kotlety, aby były rumiane i chrupiące. Podawaj z gorącą kapustą. Danie będzie doskonale smakowało z ziemniakami posypanymi koperkiem.
       
źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/klasyczny-kotlet-schabowy-z-kapusta
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz