Składniki
- kotlety schabowe4 szt.
- Przyprawa do mięs Knorr2 łyżki
- Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr2 łyżki
- mąka2 łyżki
- jajko1 szt.
- bułka tarta8 łyżek
- młoda kapusta0,5 szt.
- masło lub margaryna2 łyżki
- olej do smażenia
Przygotowanie
- Krok 1Mięso na kotlety schabowe rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą Knorr.
- Krok 2Następnie panieruj klasycznie –obtocz mięso w mące, następnie zanurz w jajku, a na końcu w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety odłóż na deskę.
- Krok 3Kapustę pokrój w kostkę o boku 1 cm i sparz gorącą wodą. W szerokim garnku rozpuść margarynę i smaż kapustę kilka minut. Następnie wlej szklankę wody i duś przez chwilę. W razie konieczności wlej drugą szklankę wody.
- Krok 4Gdy kapusta zrobi się miękka, dodaj Naturalnie Smaczne Chłopski Garnek Knorr, dokładnie wymieszaj i duś całość, aż zgęstnieje.
- Krok 5Usmaż kotlety, aby były rumiane i chrupiące. Podawaj z gorącą kapustą. Danie będzie doskonale smakowało z ziemniakami posypanymi koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz