Ryż z łososiem i sosem serowym to sycące danie z woka. Łatwe do przygotowania, lekkostrawne, ciekawe w smaku. Wypróbuj nasz przepis!
Składniki
Przygotowanie krok po kroku:
- Do rozgrzanego woka wlej szklankę wody, ustaw koszyczek lub wkładkę do gotowania na parze, na niej połóż listki sałaty i wsyp ryż.
- Patelnię przykryj i gotuj na małym ogniu 30 minut.
- W tym czasie ser ze śmietaną utrzyj na gładki krem, dopraw posiekanym czosnkiem.
- Do parowanego ryżu dodaj szpinak (mrożony trzeba rozmrozić i odcisnąć), wymieszaj, jeśli ziarenka są twarde, gotuj jeszcze kilka minut.
- Gotowy ryż posyp posiekanym łososiem, dodaj sos sojowy i rybny, przypraw solą i polej sosem serowym.
źródło: http://beszamel.se.pl/dania-glowne-rybne/ryz-z-lososiem-i-sosem-serowym-przepis-na-prosty-obiad,7870/?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_poniedziałkowy&tqid=lu6.cn82DU0BLCGWq0SXrHc4DAfGuT0sLXXi452l
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz