Przygotowanie krok po kroku:
- Sepie, ośmiornice i kalmary ugotuj w wodzie, aż będą miękkie.
- W głębokiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj 3 ząbki czosnku, 3 plasterki cytryny i pepperoncino. Po chwili, gdy oliwa nabierze już smaku i aromatu, dodaj owoce morza.
- Wszystkie składniki na patelni podlej winem i duś około 5 minut, dodaj przekrojone na pomidorki koktajlowe. Dopraw solą i pieprzem.
- Starannie ułóż potrawę na talerzu, posyp natką pietruszki, obok połóż ćwiartki cytryny.
- Tak przyrządzone owoce morza poleca się również z dodatkiem grzanek, ryżu bądź spaghetti.
źródło: http://beszamel.se.pl/dania-glowne-miesne/owoce-morza-frutti-di-mare-po-wlosku,7758/?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_poniedziałkowy&tqid=j_etcns0XFABAoMQOk9hs_XvXmwEvtXSeqsvraG2
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz