środa, 7 listopada 2018

Tradycyjny schabowy

Tradycyjny schabowy

Składniki

  • schab bez kości
    800 g
  • Przyprawa do mięs Knorr
    2 łyżki
  • jajka
    3 szt.
  • bułka tarta
    200 g
  • mąka
    100 g
  • olej roślinny
    2 łyżki
  • świeży koperek
    2 łyżki

Przygotowanie

  •  
    Tradycyjny schabowy – krok 1
    Krok 1
    Pokrój mięso na plastry ok. 1,5 cm. Zbij tłuczkiem do grubości ok. 3 mm. Ubij lekko jajka.
  •  
    Tradycyjny schabowy – krok 2
    Krok 2
    Wymieszaj bułkę tartą z Przyprawą do mięs Knorr. Panieruj kotlety w jajku, mące i bułeczce.
  •  
    Tradycyjny schabowy – krok 3
    Krok 3
    Smaż na rozgrzanym oleju przez 3-4 min. po każdej stronie. Kotlety schabowe podawaj z gotowanymi ziemniakami i marchewką z groszkiem.
     
źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/tradycyjny-schabowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz