środa, 7 listopada 2018

Tradycyjny schabowy z panierką

Tradycyjny schabowy z panierkÄ…

Składniki

  • schab wieprzowy środkowy
    400 g
  • Przyprawa do mięs Knorr
    1 łyżka
  • bułka tarta
    1 szklanka
  • mąka pszenna
    2 łyżki
  • jajka
    2 szt.
  • olej roślinny
    0,5 szklanek

Przygotowanie

    •  
      Tradycyjny schabowy z panierką – krok 1
      Krok 1
      Mięso umyj, oczyść z błon i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Ułóż na desce, przykryj kawałkiem folii i rozbij dokładnie z dwóch stron na cienkie placki.
    •  
      Tradycyjny schabowy z panierką – krok 2
      Krok 2
      Przyprawę Knorr wymieszaj z bułką tartą. Mięso panieruj, oprószając je mąką, a następnie zanurzając w jajku i bułce. By urozmaicić smak potrawy, dodaj do bułki kilka łyżek ziaren słonecznika.
    •  
      Tradycyjny schabowy z panierką – krok 3
      Krok 3
      Kotlety smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
       
źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/tradycyjny-schabowy-z-panierka
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz