Składniki
- schab wieprzowy środkowy400 g
- Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
- bułka tarta1 szklanka
- mąka pszenna2 łyżki
- jajka2 szt.
- olej roślinny0,5 szklanek
Przygotowanie
- Krok 1Mięso umyj, oczyść z błon i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Ułóż na desce, przykryj kawałkiem folii i rozbij dokładnie z dwóch stron na cienkie placki.
- Krok 2Przyprawę Knorr wymieszaj z bułką tartą. Mięso panieruj, oprószając je mąką, a następnie zanurzając w jajku i bułce. By urozmaicić smak potrawy, dodaj do bułki kilka łyżek ziaren słonecznika.
- Krok 3Kotlety smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz