- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 50 g świeżych liści szpinaku
- 50 g sera risotta
- 2 piersi z kurczaka
- 20 g startego sera cheddar
- Papryka w proszku
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
Na patelni podgrzej liście szpinaku. Następnie dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez minutę i odstaw do ostygnięcia.
Każdą pierś z kurczaka ponacinaj w ten sposób.
Do powstałych szczelin nałóż przygotowany wcześniej farsz.
Umieść piersi w naczyniu żaroodpornym i przypraw je solą, pieprzem i papryką w proszku. (ilość przypraw według własnego uznania)
Każdą pierś posyp z wierzchu startym serem cheddar. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200 °C i piecz przez 25 minut.
Po upływie tego czasu, wyjmij gotowe danie z piekarnika.
źródło: http://www.przygarach.pl/kiedy-zobaczysz-ten-przepis-na-piers-z-kurczaka-juz-nigdy-nie-przygotujesz-jej-w-inny-sposob/?fbclid=IwAR04uHcqcLyJTZ7_FM2z-5BEuVigKqr3iF--c5by7Ol1aGVBIlcpcVcCPhU
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz