piątek, 30 listopada 2018

Kurczak Hasselback to bardzo prosty i szybki w przygotowaniu przepis na pierś z kurczaka.



To moje dzieło.


Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 50 g świeżych liści szpinaku
  • 50 g sera risotta
  • 2 piersi z kurczaka
  • 20 g startego sera cheddar
  • Papryka w proszku
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Na patelni podgrzej liście szpinaku. Następnie dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez minutę i odstaw do ostygnięcia.
Na patelni podgrzej liście szpinaku. Następnie dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez minutę i odstaw do ostygnięcia.

Każdą pierś z kurczaka ponacinaj w ten sposób.
Każdą pierś z kurczaka ponacinaj w ten sposób.

Do powstałych szczelin nałóż przygotowany wcześniej farsz.
Do powstałych szczelin nałóż przygotowany wcześniej farsz.

Umieść piersi w naczyniu żaroodpornym i przypraw je solą, pieprzem i papryką w proszku. (ilość przypraw według własnego uznania)
Umieść piersi w naczyniu żaroodpornym i przypraw je solą, pieprzem i papryką w proszku. (ilość przypraw według własnego uznania)
Każdą pierś posyp z wierzchu startym serem cheddar. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200 °C i piecz przez 25 minut.
Każdą pierś posyp z wierzchu startym serem cheddar. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200 °C i piecz przez 25 minut.

Po upływie tego czasu, wyjmij gotowe danie z piekarnika.
Po upływie tego czasu, wyjmij gotowe danie z piekarnika.

źródło: http://www.przygarach.pl/kiedy-zobaczysz-ten-przepis-na-piers-z-kurczaka-juz-nigdy-nie-przygotujesz-jej-w-inny-sposob/?fbclid=IwAR04uHcqcLyJTZ7_FM2z-5BEuVigKqr3iF--c5by7Ol1aGVBIlcpcVcCPhU



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz