Przygotowanie krok po kroku:
- Ziemniaki pokrój w grubą kostkę i oprósz curry, odstaw. Cebulę pokrój w grube piórka, a czosnek w plasterki. Marchewkę pokrój na grube talarki, cukinię na plasterki, fasolkę szparagową na mniejsze kawałki.
- Cebulę z czosnkiem wrzuć do rozgrzanego woka z oliwą, smaż minutę.
- Dodaj marchewkę i fasolkę. Całość smaż 4 minuty.
- Dodaj cukinię i smaż jeszcze 2 minuty.
- Dodaj ziemniaki i smaż, aż będą gorące, dodaj sos sojowy, przypraw solą i pieprzem.
źródło: http://beszamel.se.pl/wegetarianskie/warzywa-z-patelni-w-stylu-chinskim,7869/?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_poniedziałkowy&tqid=jPLmMn4.D1YBhaqn5rVutElr1uLf8mjeT3YMVtw6
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz