środa, 7 listopada 2018

Kotlet schabowy faszerowany kurkami

Kotlet schabowy faszerowany kurkami

Składniki

  • kotlety schabowe
    4 szt.
  • Przyprawa do mięs Knorr
    1 łyżka
  • Sos do pieczeni jasny Knorr
    1 opak.
  • kurki
    200 g
  • suszona żurawina
    50 g
  • szalotki
    2 szt.
  • gałązka tymianku
    1 szt.
  • oscypek
    100 g
  • natka pietruszki
    0,5 pęczków
  • mąka pszenna
    50 g
  • tłuszcz
    100 g
  • woda
    200 ml

Przygotowanie

    •  
      Kotlet schabowy faszerowany kurkami  – krok 1
      Krok 1
      Umyj grzyby, oczyść z wszelkich zabrudzeń, przekrój na pół. Szalotki i czosnek drobno posiekaj.
    •  
      Kotlet schabowy faszerowany kurkami  – krok 2
      Krok 2
      Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż szalotki i czosnek, a następnie dodaj grzyby. Wszystko razem smaż około 10 minut, dopraw do smaku posiekanym tymiankiem. Grzyby odstaw na bok, aby ostygły. Do zimnych grzybów dodaj startego oscypka i żurawinę.
    •  
      Kotlet schabowy faszerowany kurkami  – krok 3
      Krok 3
      Kotlety umyj i osusz, w mięsie, ostrym nożem zrób wąskie nacięcie – utwórz kieszeń.
    •  
      Kotlet schabowy faszerowany kurkami  – krok 4
      Krok 4
      Mięso napełnij farszem. Kotlety oprósz Przyprawą do mięsa Knorr, obtocz w mące i obsmaż na patelni z obu stron.
    •  
      Kotlet schabowy faszerowany kurkami  – krok 5
      Krok 5
      Pod koniec smażenia dodaj rozmieszany w 200 mililitrach wody sos Knorr.
    •  
      Kotlet schabowy faszerowany kurkami  – krok 6
      Krok 6
      Wszystko razem duś pod przykryciem około 10 minut tak, aby kotlety nie były surowe.
       
źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/kotlet-schabowy-faszerowany-kurkami
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz