Składniki
- kotlety schabowe4 szt.
- Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
- Sos do pieczeni jasny Knorr1 opak.
- kurki200 g
- suszona żurawina50 g
- szalotki2 szt.
- gałązka tymianku1 szt.
- oscypek100 g
- natka pietruszki0,5 pęczków
- mąka pszenna50 g
- tłuszcz100 g
- woda200 ml
Przygotowanie
- Krok 1Umyj grzyby, oczyść z wszelkich zabrudzeń, przekrój na pół. Szalotki i czosnek drobno posiekaj.
- Krok 2Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż szalotki i czosnek, a następnie dodaj grzyby. Wszystko razem smaż około 10 minut, dopraw do smaku posiekanym tymiankiem. Grzyby odstaw na bok, aby ostygły. Do zimnych grzybów dodaj startego oscypka i żurawinę.
- Krok 3Kotlety umyj i osusz, w mięsie, ostrym nożem zrób wąskie nacięcie – utwórz kieszeń.
- Krok 4Mięso napełnij farszem. Kotlety oprósz Przyprawą do mięsa Knorr, obtocz w mące i obsmaż na patelni z obu stron.
- Krok 5Pod koniec smażenia dodaj rozmieszany w 200 mililitrach wody sos Knorr.
- Krok 6Wszystko razem duś pod przykryciem około 10 minut tak, aby kotlety nie były surowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz