Składniki
- ser biały chudy 50 dag
- jajka 4 sztuki
- mąka 15 dag
- cukier 4 łyżki
- masło 4 łyżki
- cynamon szczypta
- sól pół łyzeczki
- bułka tarta 2 łyżki
Przygotowanie
Ser biały zmielić.
Białka z 2 jajek ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Do sera dodać 2 żółtka i mąkę. Na koniec dodać ubite białka. Wyrobić ciasto lekko podsypując mąką.
Białka z 2 jajek ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Do sera dodać 2 żółtka i mąkę. Na koniec dodać ubite białka. Wyrobić ciasto lekko podsypując mąką.
Uformować wałeczki i pociąć na kawałki. Gotować krótko od wypłynięcia w osolonej wodzie ( pół łyżeczki soli).
2 żółtka utrzeć z cukrem.
Masło roztopić i wystudzić.
2 białka ubić na sztywną pianę.
Do żółtek dodać masło i cynamon. Na koniec połączyć z białkami.
Masło roztopić i wystudzić.
2 białka ubić na sztywną pianę.
Do żółtek dodać masło i cynamon. Na koniec połączyć z białkami.
Kopytka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać sosem i posypać bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 20-25 min 160 stopni.
źródło: https://smaker.pl/przepis-cynamonowe-kopytka-zapiekane,126139,kasia-p.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz