piątek, 12 stycznia 2018

Omlet ze szparagami, fetą i pomidorkami

Omlet ze szparagami, fetą i pomidorkami

Składniki

  • 2 jajka
  • 4-5 sztuk zielonych szparagów
  • 40 g sera feta
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • Sól, świeżo mielony pieprz
  • zioła prowansalskie
 

Przygotowanie

 
Najpierw przygotowujemy szparagi - odłamujemy zdrewniałe końce i kroimy na kilka części - odkładamy na bok główki i podsmażamy na małej patelni na oliwie. Po kilku minutach zalewamy rozbełtanymi jajkami (przyprawionymi solą i pieprzem) oraz dodajemy główki szparagów, fetę pokrojoną w kostkę i połówki pomidorków. Całość oprószamy ziołami i przykrywamy do ścięcia.
źródło: https://smaker.pl/przepis-omlet-ze-szparagami-feta-i-pomidorkami,126089,mimiwiki.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz