Składniki
- 2 jajka
- 4-5 sztuk zielonych szparagów
- 40 g sera feta
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
- Sól, świeżo mielony pieprz
- zioła prowansalskie
Przygotowanie
Najpierw przygotowujemy szparagi - odłamujemy zdrewniałe końce i kroimy na kilka części - odkładamy na bok główki i podsmażamy na małej patelni na oliwie. Po kilku minutach zalewamy rozbełtanymi jajkami (przyprawionymi solą i pieprzem) oraz dodajemy główki szparagów, fetę pokrojoną w kostkę i połówki pomidorków. Całość oprószamy ziołami i przykrywamy do ścięcia.
źródło: https://smaker.pl/przepis-omlet-ze-szparagami-feta-i-pomidorkami,126089,mimiwiki.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz