Składniki
- na Śliwki zawijane w boczku:
- -boczek wędzony w plastrach
- -opakowanie śliwek suszonych
- wykałaczki
- Kabanosy w cieście francuskim:
- 1/2 opakowania ciasta francuskiego ewentualnie
- 3-4 plastry żółtego sera ,sól
- -kilka kabanosków
Przygotowanie
śliwkę zawijamy w boczek przekuwamy wykałaczką,pieczemy na papierze do pieczenia do zrumienienia boczku(ok 10-15 min)
jest to prosta i przepyszna zakąska a ten chrupiący boczuś.....
jest to prosta i przepyszna zakąska a ten chrupiący boczuś.....
kabanoski kroimy na pół,z ciasta francuskiego kroimy paski ok 1-1,5 cm szer.
na ciasto dać ser i dopiero zawijać ,
pieczemy do zrumienienia,ok.10 min
obie przekąski są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno,wziąć można je zabrać również w plener,np na piknik
źródło: https://smaker.pl/przepis-szybkie-przekaski-w-5-min,126274,kreatywnakasia.htmlna ciasto dać ser i dopiero zawijać ,
pieczemy do zrumienienia,ok.10 min
obie przekąski są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno,wziąć można je zabrać również w plener,np na piknik
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz