Składniki
- mięso drobiowe ½ kg
- Jajo kurze 2 szt
- sól i pieprz do smaku
- słodka mielona papryka do smaku
- śmietana 18 % 7 łyżek
- mąka 2 łyżki
- Bułka tarta 4 łyżki
- Masło 2 łyżki
- olej do smażenia
Przygotowanie
Wykonanie:
Mięso zmielić, wymieszać z przyprawami do smaku, wbić jajka, wlać śmietankę i stopione masło. Dokładnie wymieszać, po czym dodać bułkę tartą i mąkę i jeszcze raz wyrobić dokładnie masę. Formować małe kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.
źródło: https://smaker.pl/przepis-kotleciki-drobiowe,126275,tradycyjna-kuchnia.htmlMięso zmielić, wymieszać z przyprawami do smaku, wbić jajka, wlać śmietankę i stopione masło. Dokładnie wymieszać, po czym dodać bułkę tartą i mąkę i jeszcze raz wyrobić dokładnie masę. Formować małe kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz