Składniki
- 400 g piersi z indyka
- 250 g pieczarek portobello
- 1 cebula biała
- 200 g śmietany
- plaster masła
- gałka muszkatołowa
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Pierś z indyka dzielimy na sznycle, które delikatnie rozbijamy przez folię spożywczą, aby uniknąć rozerwania się mięsa. Sznycle oprószamy solą oraz pieprzem i odstawiamy na chwilę.
Pokrojoną cebulę szklimy na maśle, dodajemy pokrojone drobno pieczarki, posypujemy delikatnie solą, aby szybciej puściły wodę oraz pozostały jędrne i smażymy do momentu całkowitego odparowania wody.
Część farszu studzimy, nakładamy na sznycle, zawijamy w roladki, które otaczamy folią spożywczą i gotujemy na parze około 25 do 30 minut.
Do pozostałej części farszu dodajemy śmietanę, doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem, dodajemy ugotowane na parze roladki i dusimy razem jeszcze przez 1 minutę.
Całość idealnie komponuje się z puree ziemniaczanym, kaszą lub ryżem, a także świeżymi surówkami
źródło: https://smaker.pl/przepis-parowane-roladki-z-indyka-w-sosie-pieczarkowym,157417,futka.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz