Składniki:
dla 4-6 osób- mięso wieprzowe (lub inne), 1 kg
- cebula, 2-3 główki
- Boczek wędzony, 20 dag
- por, 1
- pieczarki, 0,5 kg
- śmietana słodka 18 %, 0,5 litra
- sos myśliwski, 1 opakowanie
- ser topiony tostowy, kilka plasterków
- sół, pieprz, do smaku
Opis przygotowania:
czas przygotowania:
1. mięso pokroić w kostkę jak do gulaszu, poddusić na patelni, doprawić solą i pieprzem.
2. cebulę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni.
3. por pokroić w pólplasterki, podsmażyć na patelni.
4. pieczarki pokroić, poddusić na patelni, doprawić pieprzem i solą.
5. sos myśliwski wsypać do śmietany, roztrzepać trzepaczką.
6. w żaroodpornym naczyniu układać warastwami: mięso, cebulę z boczkiem, por, pieczarki. Zalać to sosem myśliwskim, ułożyć na wierzch plsterki sera tostowego. Piec w nagrzanym piekarniku do 185 stopni przez około pół godziny. smacznego.
2. cebulę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni.
3. por pokroić w pólplasterki, podsmażyć na patelni.
4. pieczarki pokroić, poddusić na patelni, doprawić pieprzem i solą.
5. sos myśliwski wsypać do śmietany, roztrzepać trzepaczką.
6. w żaroodpornym naczyniu układać warastwami: mięso, cebulę z boczkiem, por, pieczarki. Zalać to sosem myśliwskim, ułożyć na wierzch plsterki sera tostowego. Piec w nagrzanym piekarniku do 185 stopni przez około pół godziny. smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz