Twarożek - składniki
- 250 g sera białego półtłustego
- 2-3 łyżki śmietany 12 proc.
- szczypiorek
- pęczek rzodkiewek
- zielony ogórek
- pomidorki koktajlowe
- kiełki (ulubione)
- sól
- pieprz
Twarożek - sposób przygotowania
Ser rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę - tyle, aby konsystencja była kremowa, ale nie za rzadka. Jeśli twarożek ma być jedzony tylko na wytrawnie, możesz doprawić go solą. Ja tego nie robię, bo u mnie na koniec śniadania musi być kanapka z serem i dżemem. Dlatego osobno w miseczkach podaję wszystkie składniki, czyli posiekany szczypiorek, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, kostki ogórka, pomidorki koktajlowe i kiełki - każdy sobie komponuje indywidualny twarożek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz