Składniki:
- kilka gałązek majeranku do dekoracji
- ziemniaki: 60 dag
- cebula: 1 sztuka
- sól, biały pieprz
- żółty ser: 10 dag
- masło: łyżka
- olej do wysmarowania foremek
- jajka: 3 sztuki
- wędzony boczek: 50 dag
ETAPY PRZYGOTOWANIA
Ziemniaki ugotować, schłodzić i przecisnąć przez praskę, ser zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej. Cebulę posiekać drobno, boczek pokroić w małą kostkę. Do przeciśniętych ziemniaków dodawać, cały czas mieszając, żółtka jajek, ser, boczek, cebulę i miękkie masło. Masę doprawić solą, pieprzem i papryką. Na koniec masę połączyć, delikatnie mieszając, z ubitymi białkami. Przełożyć do wysmarowanych olejem foremek i piec w nagrzanym do 180 o C piekarniku przez ok. 30 min.
Przygotowanie: 10-30 minut;
Składniki: dla 3-4 osób
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz