środa, 14 czerwca 2017

Surówka z białej rzodkwi z czerwoną cebulą i papryką pepperoni

Surówka z białej rzodkwi z czerwoną cebulą i papryką pepperoni

Składniki

  • biała rzodkiew
  • 1 mała cebula czerwona
  • 2 papryki pepperoni z zalewy
  • 1,5 łyżki śmietany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka majonezu
  • 0,5 łyżeczki cukru pudru
  • sól i pieprz do smaku
 

Przygotowanie

 
Rzodkiew ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy z nadmiaru soku (sok wypijamy dla zdrowia :D ). Czerwoną cebulkę oraz papryczki pepperoni kroimy w małą kostkę i dodajemy do startej rzodkwi. W miseczce łączymy śmietanę, majonez i sok z cytryny, doprawiamy cukrem pudrem, solą oraz pieprzem i dodajemy do warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe! :D Życzę smacznego! :)

źródło: https://smaker.pl/przepis-surowka-z-bialej-rzodkwi-z-czerwona-cebula-i-papryka-pepperoni,122596,futka.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz