Składniki
- 4 stożkowe wafle do lodów
- 2 grubsze małe wafle tortowe
- jogurt kremowy kawowy 250 g
- 4-5 cząstek czekolady
- odrobina mleka do czekolady
Przygotowanie
Ścinamy zwężenie stożkowych wafli do lodów.
Z wafli tortowych za pomocą metalowej okrągłej foremki wycinamy podstawę do filiżanki, potem z pozostałej części wycinamy ucho do filiżanki.
Z wafli tortowych za pomocą metalowej okrągłej foremki wycinamy podstawę do filiżanki, potem z pozostałej części wycinamy ucho do filiżanki.
Czekoladę z odrobiną mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Rozpuszczoną czekoladą przyklejamy górę filiżanki do podstawy i uchwyty do gotowej już filiżanki.
Pozostałą czekoladą smarujemy wnętrze wafli, filiżanki wstawiamy na kilka minut do zamrażalnika.
Potem wypełniamy je jogurtem kawowym i z powrotem wstawiamy do zamrożenia. Po godzinie w całości jadalna zimna kawka gotowa.
Rozpuszczoną czekoladą przyklejamy górę filiżanki do podstawy i uchwyty do gotowej już filiżanki.
Pozostałą czekoladą smarujemy wnętrze wafli, filiżanki wstawiamy na kilka minut do zamrażalnika.
Potem wypełniamy je jogurtem kawowym i z powrotem wstawiamy do zamrożenia. Po godzinie w całości jadalna zimna kawka gotowa.
źródło: https://smaker.pl/przepis-w-calosci-jadalna-mrozona-kawa,151499,koral.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz