Składniki
- biała rzodkiew
- 1 mała cebula czerwona
- 2 papryki pepperoni z zalewy
- 1,5 łyżki śmietany
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka majonezu
- 0,5 łyżeczki cukru pudru
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Rzodkiew ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy z nadmiaru soku (sok wypijamy dla zdrowia :D ). Czerwoną cebulkę oraz papryczki pepperoni kroimy w małą kostkę i dodajemy do startej rzodkwi. W miseczce łączymy śmietanę, majonez i sok z cytryny, doprawiamy cukrem pudrem, solą oraz pieprzem i dodajemy do warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe! :D Życzę smacznego! :)
źródło: https://smaker.pl/przepis-surowka-z-bialej-rzodkwi-z-czerwona-cebula-i-papryka-pepperoni,122596,futka.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz