poniedziałek, 12 czerwca 2017

błyskawiczna zupa koperkowa z lanymi kluseczkami…

błyskawiczna zupa koperkowa z lanymi kluseczkami…
 

Składniki

  • 1 niewielka cebula
  • pęczek świeżego koperku
  • 2 łyżki masła
  • 4 szklanki wody
  • jajko
  • 2 łyżki mąki
 

Przygotowanie

 
Do garnka wkładamy masło; roztapiamy. Następnie dodajemy pokrojony koperek i cebulę i to wszystko należy chwilę poddusić. Dolewamy wodę; zagotowujemy.
W miseczce przygotowujemy lane kluski. Jajko roztrzepujemy i dodajemy mąkę oraz szczyptę soli. Kiedy zupa się gotuje wlewamy cienkim strumieniem ciasto. Chwilę gotujemy i doprawiamy zupę solą, pieprzem i gotowe!
źródło: https://smaker.pl/przepis-blyskawiczna-zupa-koperkowa-z-lanymi-kluseczkami,151674,izaa-a.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz