Składniki
- 1 kg truskawek
- 3 gruntowe ogórki
- 1 szt awokado
- 5 łodyg selera naciowego
- 1 czerwona cebula
- kilka listków mięty
- sok z cytryny
- kubek jogurtu naturalnego
Przygotowanie
Truskawki obrałem z szypułek. Ogórki i awokado pokroiłem . Seler naciowy po umyciu pokroiłem na kawałki.
Wszystkie składniki zmiksowałem. Gładką masę doprawiłem solą i pieprzem.
Wstawiłem na 40 minut do lodówki.
Czerwoną cebulę obrałem, posiekałem z miętą. Wymieszałem, skropiłem sokiem z cytryny.
Chłodnik podałem z kleksem jogurtu naturalnego, posypałem cebulą wymieszaną z miętą.
Wszystkie składniki zmiksowałem. Gładką masę doprawiłem solą i pieprzem.
Wstawiłem na 40 minut do lodówki.
Czerwoną cebulę obrałem, posiekałem z miętą. Wymieszałem, skropiłem sokiem z cytryny.
Chłodnik podałem z kleksem jogurtu naturalnego, posypałem cebulą wymieszaną z miętą.
źródło: https://smaker.pl/przepis-chlodnik-truskawkowy-z-awokado,151408,obserwator.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz