sobota, 28 kwietnia 2012

Mięso mielone po rosyjsku


Mięso mielone po rosyjsku /Smacznego 



Składniki:


  • 6 gałązek majeranku
  • 2 cebule
  • 1 żółta I 1 czerwona papryka
  • por
  • 2 łyżki oleju
  • 600 g mieszanego mięsa mielonego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 300 ml bulionu
  • łyżeczka średnio-ostrej musztardy
  • sól, pieprz
  • 150 g kwaśnej  śmietany



Przygotowanie:


Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paski, pory w krążki. Olej rozgrzać mięso, mielone smażyć przez 10 minut. Po 5 minutach dodać warzywa. Wmieszać koncentrat pomidorowy i smażyć 2 minuty. Wlać bulion doprawić solą, pieprzem i musztardą. Dodać śmietanę i posiekany majeranek. Podawać z bagietką.

Czas przygotowania: 35 minut

Jedna porcja zawiera: 2220 kJ/530 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz