niedziela, 29 kwietnia 2012

Łosoś BBQ




1 porcja

Składniki: 


  • 1 filet z łososia (ok. 200 g) ze skórą lub bez
  • 50 ml oleju
  • sól
  • kruszony pieprz
  • 2 łyżki sosu BBQ  
Sposób wykonania:

Oczyszczony, umyty i osuszony filet zamarynuj przez 30 minut w oleju, soli i kruszonym pieprzu. Po tym czasie rybę przełóż na rozgrzanego grilla i opiecz z dwóch stron przez 2-3 minuty. Następnie przełóż łososia na aluminiową tackę i odstaw w mniej rozgrzane miejsce na grillu na ok. 15 min, od czasu do czasu smarując rybę pędzelkiem zamoczonym w sosie BBQ.



źródło:  http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/56,110783,11602543,Losos_BBQ,,4.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz