poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Łosoś w panierce z orzechów włoskich


Łosoś w panierce z orzechów włoskich

 Składniki:

  • 2 nieduże filety z łososia
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 150 g posiekanych orzechów włoskich
  • mąka do panierowania
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól,
  • biały pieprz

Sposób wykonania:


Filety z łososia umyj, osusz ręcznikiem papierowym, natrzyj solą i oprósz białym pieprzem. Roztrzep jajka z mlekiem. Filety obtocz w mące, następnie zanurz w masie jajecznej i panieruj w drobno posiekanych orzechach włoskich. Na patelni rozgrzej olej, dodaj masło i smaż filety na złocisty kolor z obydwu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz