Sałatka z brokułów i sera feta - składniki
- 1 spory brokuł
- 1 opakowanie (200 g) sera feta
- 4 łyżki płatków migdałowych
- 1/3 szklanki oliwy
- 1 łyżka miodu
- 3 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Sałatka z brokułów i sera feta - sposób przygotowania
Brokuła zblanszuj przez 3-4 min w osolonym wrzątku i wystudź. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złocisty kolor. Fetę pokrój w grubą kostkę. Przestudzonego brokuła podziel na różyczki i rozłóż na 4 talerzach. Na każdym ułóż kostki fety i posyp płatkami migdałowymi. Oliwę wymieszaj z miodem i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem i polej każdą porcję sałatki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz