Składniki:
dla 4-6 osób- ziemniaki(ugotowane w mundurkach), 1 kg
- mąka pszenna, 3-4 łyżki
- mąka ziemniaczana, 2 łyżki
- jajka, 3
- strączek chili, 1 lub 2
- czosnek, 3 ząbki
- sól,
- bułka tarta,
- olej do smażenia,
Opis przygotowania:
czas przygotowania:
1. Ziemniaki obierz przeciśnij przez praskę. Czosnek, chili posiekaj dodaj do ziemniaków wraz z jednym jajkiem, mąką pszenną i ziemniaczaną, dokładnie wyrób.
2. Pozostałe jajka rozmąć. Z masy formuj kotleciki, zanurzaj je w jajkach i panieruj w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju.
3. ZIOŁOWY DODATEK-kotleciki ziemniaczane serwuj z twarożkiem wymiesznym z dużą ilością szczypiorku, koperku i natki
2. Pozostałe jajka rozmąć. Z masy formuj kotleciki, zanurzaj je w jajkach i panieruj w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju.
3. ZIOŁOWY DODATEK-kotleciki ziemniaczane serwuj z twarożkiem wymiesznym z dużą ilością szczypiorku, koperku i natki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz