Składniki:
- 6 gałązek majeranku
- 2 cebule
- 1 żółta I 1 czerwona papryka
- por
- 2 łyżki oleju
- 600 g mieszanego mięsa mielonego
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 300 ml bulionu
- łyżeczka średnio-ostrej musztardy
- sól, pieprz
- 150 g kwaśnej śmietany
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paski, pory w krążki. Olej rozgrzać mięso, mielone smażyć przez 10 minut. Po 5 minutach dodać warzywa. Wmieszać koncentrat pomidorowy i smażyć 2 minuty. Wlać bulion doprawić solą, pieprzem i musztardą. Dodać śmietanę i posiekany majeranek. Podawać z bagietką.
Czas przygotowania: 35 minut
Jedna porcja zawiera: 2220 kJ/530 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz