1 porcja
Składniki:
- 200 g mielonej wołowiny (rostbefu)
- 100 g startego sera ementaler
- 1 bułka
- 120 g mieszanych grzybów leśnych
- 1 cebulka
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała gałązka rozmarynu
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Oczyszczone i pokrojone grzyby przesmaż na oleju do miękkości z drobno posiekaną cebulą, czosnkiem i gałązką rozmarynu, dopraw solą i pieprzem. Mięso dopraw solą i pieprzem i uformuj burgera. Upiecz go z dwóch stron na średnio rozgrzanym grillu, aż się zrumieni.
Bułkę przekrój na pół, opiecz na grillu, następnie włóż do środka burgera, posyp startym serem, dodaj grzyby i podawaj.
Oczyszczone i pokrojone grzyby przesmaż na oleju do miękkości z drobno posiekaną cebulą, czosnkiem i gałązką rozmarynu, dopraw solą i pieprzem. Mięso dopraw solą i pieprzem i uformuj burgera. Upiecz go z dwóch stron na średnio rozgrzanym grillu, aż się zrumieni.
Bułkę przekrój na pół, opiecz na grillu, następnie włóż do środka burgera, posyp startym serem, dodaj grzyby i podawaj.
źródło:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz